Funcția a fost anunțată oficial în cadrul evenimentului Samsung Unpacked. Galaxy Z Fold3 și Z Flip3 vor fi primele care vor permite acest lucru, acoperind transferurile de pe dispozitivele iOS către noile dispozitivie pliabile.

Funcția se va lansa treptat pe dispozitivele Samsung cu Android 10 sau o versiune ulterioară înainte de a ajunge în cele din urmă la toate celelalte dispozitive Android și iPhone „în următoarele săptămâni”.

Nu există un interval de timp clar pentru această nouă opțiune, dar se pare că Samsung a vrut să aibă o premieră, în speranța că ar putea convinge în cele din urmă utilizatorii de iPhone să treacă la Samsung. WhatsApp nu a precizat când anume vor putea utilizatorii Android să transfere date pe iPhone.

Transferul chaturilor va fi posibil atunci când dispozitivele iOS și Android sunt conectate fizic prin cablu USB-C la Lightning (cel inclus alături de toate iPhone-urile moderne).

Dacă aveți mai mult de o copie de rezervă în cloud a istoricului de chat, a imaginilor și a mesajelor vocale, copiile de rezervă nu vor fi combinate. Mai degrabă, datele transferate vor suprascrie backup-ul existent, odată ce se efectuează unul nou. 

Încă de la înființare în urmă cu mai bine de un deceniu, WhatsApp a devenit una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume. De atunci a fost întotdeauna limitată la o singură instanță pe un singur dispozitiv. Schimbarea telefonului ar însemna că utilizatorii ar trebui să efectueze un backup în spațiul de stocare local, astfel încât mesajele, imaginile, chat-urile și notele vocale să poată fi restaurate pe un dispozitiv nou, dar nu a fost niciodată posibilă transferarea datelor între sistemele de operare.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: