WhatsApp schimbă termenii și condițiile utilizării aplicației și astfel forțează utilizatorii să-și împărtășească datele personale, inclusiv numărul de telefon și locația, cu Facebook, compania mamă.

WhatsApp este deținut de Facebook, însă datele personale deținute de mesagerie nu ajungeau la Facebook, dar asta se va schimba în curând. Așadar, cei care vor să folosească aplicația în continuare trebuie să fie de acord cu noii termeni, altfel pierd accesul la WhatsApp.

Această schimbare a început să fie implementată, iar unii utilizatori au primit deja mesajul prin care trebuie să fie de acord cu modificările. Mutarea va fi aplicată gradual, până pe 8 februarie.

Facebook a cumpărat WhatsApp în 2014 și, în 2016, le-a oferit utilizatorilor șansa de a renunța la partajarea datelor WhatsApp cu Facebook. Asta s-a schimbat acum. De ce? Un purtător de cuvânt a WhatsApp a declarat pentru Ars Technica faptul că schimbarea va permite companiilor să stocheze chat-uri WhatsApp folosind infrastructura mai largă a Facebook.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: