Oricine poate scrie orice pe internet, iar cititorii, de multe ori, ajung sa fie indusi in eroare. Pentru ca in retea circula o multime de informatii false, cei de la Google isi propun sa faca ordine. Teorii ale conspiratiei si site-uri cu un continut stiintific indoielnic, care de exemplu le recomanda parintilor sa nu-si mai vaccineze copiii, ar putea fi, gratie noului algoritm, retrogradate.

Motorul de cautare de la Google isi va adapta un pic modelul pentru a masura gradul de incredere pe care un utilizator il poate avea atunci cand intra pe un site. Deocamdata sistemul de "truth ranking" nu se aplica, insa exista o lucrare de cercetare care arata cum fiecare pagina web poate primi un asa-numit Knowledge-Based Trust score.

Google vrea sa le dea note site-urilor in functie de acest scor al adevarului, si nu in functie doar de linkuri, ca pana acum. 

Ray Kurzweil, director in cadrul Google, a primit sarcina de a crea un soft care sa foloseasca inteligenta artificiala pentru a intelege daca continutul unui site este de incredere sau nu.