Instagram tocmai a renuntat la una din emblemele sale, pozele patrate. De acum, utilizatorii vor putea publica fotogragii si in format portret sau landscape. Noua politica Instagram se aplica si in cazul video-urilor distribuite prin intermediul aplicatiei.

“Formatul patrat al fotografiilor a fost si va fi mereu parte din spiritul Instagram”, spun reprezentantii companiei, care nu uita sa mentioneze ca de data asta vor pune accent mai mult pe mesajul vizual, iar daca acesta este mai bine transmis intr-un alt format fata de cel patrat, atunci asta va fi cu atat mai bine pentru utilizatori.

Acestia pot alege formatul foarte usor. Trebuie doar sa apese pe noua iconita de format in momentul in care aleg poza sau filmuletul pe care doresc sa il incarce. Cu toate acestea, pentru a pastra totusi o simetrie a feed-ului utilizatorilor, Instagram le va afisa initial tot sub forma patrata, urmand ca daca selectezi postarea respectiva sa vezi imaginea in formatul ales initial. Noua functie e disponibila atat pentru iOs cat si pentru Android, cu conditia sa iti actualizezi aplicatia la ultima versiune.