Instagram ar putea face o schimbare care va afecta serios profilul celor care se bazează pe un număr cât mai mare de aprecieri la postări.

Astfel, numărul total de Like-uri primite la o postare nu va mai fi afișat. În schimb, sub postare va apărea numele unei persoane care a apreciat-o, urmat de formula „...și alții”.

În acest fel, doar persoana care a făcut postarea va fi numărul total de aprecieri primite, nu și cei care îi urmăresc profilul.

Schimbare a fost observată de Jane Manchun Wong, care a făcut și un screenshot, ca să arate exact cum ar putea arăta pe viitor postările pe Instagram.

 

 

Un purtător de cuvând al Instagram a declarat pentru publicația Mashable că deocamdată măsura nu va fi aplicată, dar compania caută metode prin care să reducă „presiunea” asupra Instagram.

Prin „presiune” înțelegem postările făcute special ca să atragă un număr cât mai mare de aprecieri. În acest fel, aplicația vrea să pună accentul pe calitatea postărilor, nu pe popularitatea lor.

În special utilizatorii foarte tineri sunt obsedați de numărul de aprecieri pe care le primesc la o postare și simt o presiune socială, ca să devină tot mai populari. Din această cauză, folosirea aplicațiilor precum Instagram poate avea un efect negativ asupra psihicului lor.

Ar fi interesant de observat urmările pe care le-ar avea această schimbare, dacă va fi într-adevăr introdusă la un moment dat. Dar Facebook și Instagram testează mereu diferite funcții, pe care, până la urmă, nu le implementează.


Urmărește cele mai importante știri ale zilei, pe ProTv Plus: