Facebook testeaza un nou buton LIKE. Mai multi useri l-au vazut pe diverse site-uri, in plugin-urile web de facebook. Noul buton Like nu a aparut insa deocamdata si pe reteaua sociala.  Reprezentantii companiei au confirmat testele pe care Facebook le face cu noul buton "Like", dar nu au vrut sa intre in detalii.

“Testam in mod constant functii noi, facem mereu schimbari, dar deocamdata nu va putem impartasi nimic”, au spus acestia. Schimbarea butonului de Like ar putea veni la scurt timp dupa ce Facebook si Google au incheiat un acord privind reclamele. Cea mai recenta modificare importanta a retelei a avut loc la inceputul lunii, cand Graph Search a primit functii noi.

Noul buton Like va respecta acum albastrul caracteristic Facebook. Insa cel mai cunoscut simbol, mana cu degetul ridicat, va disparea. In locul sau, butonul va avea logo-ul Facebook. Cel mai probabil, in felul acesta, Facebook va incerca sa isi diferentieze butonul de "Like" fata de numeroasele replici. Poate fi insa si o incercare de a readuce reteaua sociala in atentia utilizatorilor, dupa ce Facebook a fost detronata de Twitter in randul adolescentilor americani si, mai mult, a primit interzis de la Yahoo.

 

Nu e singurul test pe care Facebook il face zilele astea. Se pare ca Mark Zuckerberg vrea sa adauge si butonul Follow in deschiderea paginilor. Pana acum acesta a stat ascuns. Momentan, butonul Follow e restrictionat la cateva pagini, spun cei de la The News Web.

UPDATE: Se pare ca noul buton Like nu mai apare pe net. E posibil ca testul celor de la Facebook sa se fi terminat sau dezvoltatorii sa isi fi dat seama ca schimbarea butonului de Like sa nu fie pe placul oamenilor care l-ar putea incadra in categoria celor mai enervante schimbari are retelei sociale.