Carlos Slim, CEO al companiilor de telecomunicatii Telmex si America Movil, a declarat intr-o conferinta de afaceri ce a avut loc in Asuncion, Growing Together – States and Enterprises, si la care au participat lideri in afaceri si lideri politici din America Latina, ca programul de lucru al oamenilor in viata de zi cu zi ar trebui schimbat pentru a imbunatati calitatea vietii fiecaruia si pentru a mari productivitatea.

"Cu doar 3 zile de lucru pe saptamana, am avea mai mult timp sa ne relaxam; am avea o calitate mai buna a vietii" a declarat Carlos Slim, cel care a spune ca oamenii ar trebui sa lucreze insa 10-11 ore pe zi. "Avand 4 zile libere ar fi foarte important pentru a genera noi activitati de divertisment si alte moduri de a fi ocupat".

Carlos Slim, cel care a fost desemnat cel mai bogat om din lume din 2010 si pana acum, exceptand in 2013 cand locul 1 i-a fost luat de catre Bill Gates, crede ca astfel ar putea creste durata de viata iar iesirea la pensie ar putea avea loc la 70-75 de ani.

Angajatii companiei Telmex au deja parte de un astfel de contract - cei care au inceput sa lucreze la Telmex cand erau tineri pot sa se retraga mai rapid iar cei care vor sa lucreze si dupa varsta iesirii la pensie pot sa o faca la nivel redus.

Carlos Slim este recunoscut si pentru investitiile in tehnologie - in noiembrie, el a sponsorizat cu 60 de milioane de dolari pentru un program numit Mobli, competitor al celebrului Instagram, program ce foloseste un motor de cautare vizuala. Aplicatia a fost sponsorizata si de alte celebritati precum Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire si Serena Williams!