O problemă semnalată de mai mulți utilizatori de Android încă din toamna anului trecut a devenit în realitate o funcție oficială lansată de către cei de la Google.

Spre dezamăgirea utilizatorilor, aplicațiile care vor primi update-uri în mod regulat în Google Play Store nu vor mai notifica utilizatorii atunci când acestea vor avea loc. 

Aproape ironic, Google a introdus această noutate încă din luna noiembrie a anului trecut, odată cu versiunea 17.4 a Play Store și un a notificat pe nimeni de această schimbare.

Potrivit unui test făcut de GSM Arena pe versiunea 18.3.13 de Android, Google nu a mai emis nicio notificare utilizatorilor atunci când o aplicație își făcea update-ul.

Acest lucru face ca utilizatorii să aibă mai puțin control asupra modului în care funcționează aplicațiile lor. Deși unele update-uri sunt critice, deoarece pot rezolva erori de securitate, nu există niciun motiv pentru care un utilizator nu ar trebui să fie informat în permanență cu ceea ce se întâmplă în telefonul său.