Reteaua de socializare Twitter a decis sa scoata definitiv 'mesajele directe catre oricine'. Una dintre cele mai vechi caracteristici ale Twitter a devenit, astfel, istorie. Este o parte din experimentele incercate de Twitter, ei renuntand la mai multe facilitati, adaugand insa altele.

Lansat in urma cu o luna, aplicatia Twitter nu mai permite trimiterea mesajelor private catre oricine - inainte, se putea trimite orice oricui, chiar daca respectivele persoane nu isi dadusera follow. Conform Twitter, aceasta miscare este o parte a noilor experimente pe care le fac. Ei folosesc grupuri mici din cei peste 200 de milioane de utilizatori din baza de date inainte sa decida daca implementeaza ceva nou.

Twitter sustine ca au accelerat aceste experimente, existand acum teste in fiecare zi. "Ce inseamna asta pentru voi? Veti putea vedea unele caracteristici pe care prietenii nu le pot vedea si invers. Asta este pentru a face Twitter-ul pe cat mai bun posibil. Va apreciem ajutorul si va multumim" a declarat vice-presedintele Twitter intr-un post pe blog in luna septembrie.

Twitter a lansat in ultima vreme update-uri pentru aplicatiile iOS si Android care sa ajute la cautari, folosind noi algoritmi pentru a gasi mesaje si multe alte altele.