Cea mai utilizată aplicație de Maps din lume a ajuns la vârsta de 15 ani, iar Google nu a ratat această oportunitate și a venit cu câteva schimbări de design și funcționalitate.

Google a pregătit un logo nou pentru Google Maps, iar pentru o perioadă limitată de timp mașina din trafic va fi marcată cu un design nou, având deasupra câteva baloane care marchează această aniversare. 

Planul dezvoltatorilor este să transforme Maps dintr-o simplă aplicație care îți indică pe unde trebuie să o iei ca să ajungi la destinație într-un ghid complet. 

Astfel, alături de funcția Commute, cea mai utilizată datorită indicațiilor din trafic, Google vrea să popularizeze și funcția Explore, care vine cu recomandări de activități, restaurante și altele în funcție de preferințele individuale ale utilizatorilor.

Google susține că Maps va învăța care sunt locurile frecventate de utilizatori ca să poată să ofere cele mai bune informații în timp real.

Pentru piața din SUA va exista și Transit Attributes, o funcție care nu numai că va indica traseele mijloacelor de transport în comun, dar și condițiile autobuzelor, de la temperatură la aglomerație.