Aceasta este o aplicație de chat exclusiv audio și în acest moment necesită o invitație pentru a te alătura. De asemenea, este disponibil doar pentru iOS și se pare că o versiune pentru Android este la câteva luni distanță.

Nu totul merge excelent, iar recent a apărut o scurgere majoră de date care a expus online datele a 1,3 milioane de utilizatori. Incidentul a avut loc la câteva zile după ce mai mult de un miliard de date ale utilizatorilor de pe Facebook și LinkedIn au fost oferite spre vânzare online. Diferența este că înregistrările Clubhouse au fost difuzate gratuit pe un site.

Datele care au apărut online includeau ID-ul utilizatorului, numele, adresa URL a fotografiei, numele de utilizator, numele de pe Twitter, numele de pe Instagram, numărul de urmăritori, numărul de persoane urmărite de utilizatorul respectiv, data creării contului și numele profilului de utilizator folosit de persoana care l-a invitat pe platformă pe abonatul respectiv.

Clubhouse a răspuns spunând că nu le-a fost compromisă securitatea și că unele dintre informațiile expuse erau, de fapt, disponibile gratuit prin intermediul API-ului companiei. Acest lucru în sine ridică unele semne de întrebare despre politica de confidențialitate a datelor utilizatorului.

_____________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: