WhatsApp are de acum criptare end-to-end pentru mesajele tale odata cu ultimul update. Aceasta este activata prin default, fiind de departe cea mai puternica metoda de criptare pe care o are orice alta aplicatie de mesaje, inclusiv in comparatie cu cele oferite de Google, Microsoft sau Apple.

End-to-end inseamna ca, spre deosebire de mesajele criptate de Gmail sau Facebook Chat, nici macar WhatsApp nu va putea decripta mesaje, chiar daca va fi pusa compania de fortele de lege. Astfel, compania va organiza conversatie intre doi utilizatori, insa numai acestia vor putea sa aiba acces la conversatie.

Exista si alte aplicatii pentru criptatea end-to-end - cele mai cunoscute fiind Cryptocat, Silent Text si Telegram - insa WhatsApp, cu peste 600 de milioane de utilizatori in lume, este cea mai mare platforma care adopta acest sistem.

Pentru a implementa aceasta criptare, cei de la WhatsApp au avut nevoie de 6 luni de teste, ei facand un parteneriat cu Open Whisper Systems pentru implementare. In acest moment, acest mod de criptare este disponibil doar pe Android, nefiind clar cand va fi disponibil si pe iOS.