Facebook a anuntat ca extinde testarea sectiunii Explore, care pana acum era disponibila doar pe versiunea mobila.

Incepand de joi, pe parcursul urmatoarelor zile, aceasta va fi implementata pentru toti utilizatorii care intra pe Facebook de pe un calculator.

Explore este un flux alternativ celui obisnuit, unde utilizatorul primeste continutul postat de prietenii, paginile si grupurile pe care le urmareste. In cadrul acestuia, utilizatorul va accesa continut aflat in afara propriei “bule”.

Chiar si asa, postarile pe care Facebook le afiseaza in sectiunea Explore nu sunt aleatorii. Acestea sunt bazate pe preferintele si tipurile de continut pentru care utilizatorul a aratat interes anterior.

In Explore, sectiune care poate fi acum accesata din bara laterala din stanga site-ului, acolo unde sunt listate grupurile si paginile preferate, utilizatorul poate descoperi postari interesante pe care nu le-ar fi vazut în cadrul newsfeed-ului personal.

Pentru Facebook, pe de alta parte, Explore este un mijloc de a tine utilizatorul si mai mult în cadrul retelei, dandu-i si mai mult continut de consumat.

Deocamdata, Facebook nu afiseaza reclame in sectiunea Explore, insa nu exista niciun dubiu ca este doar o chestiune de timp pana cand acestea vor aparea.

Sursa: News.ro