Seful operatiunilor din Europa a Facebook, Joanna Shields, a parasit compania pentru a face parte dintr-un proiect sustinut de guvernul britanic si care are ca scop crearea in Londra a unui centru care sa concureze cu Silicon Valley.

Tech City Investment Organisation (TCIO) a fost infiintata in aprilie 2011 pentru a atrage investitii intr-o zona din estul Londrei si pentru a sustine extinderea companiilor aflate la inceput. Proiectul a atras parteneri precum Cisco, Google si Intel, anunta mediafax.

"Succesul Tech City arata ce se poate intampla cand sustinem unele din cle mai inovative companii sa creasca", a declarat premierul britanic, David Cameron.

Shields, care se va alatura TCIO in ianuarie, a afirmat ca va conduce eforturi cu scopul de a transforma Londra in cel mai important centru tehnologic din lume.

Plecarea sefului pentru Europa va reprezenta o lovitura pentru Facebook, in contextul incercarilor companiei de a linisti actionarii dupa dezamagirea cauzata de listarea din mai.

Temerile legate de incetinirea ritmului de crestere a veniturilor au condus la injumatatirea pretului actiunilor Facebook, la 19 dolari, de la 38 de dolari la listare.

Facebook a deschis recent un centru de inginerie la Londra, primul din afara SUA.

Pe YODA.ro poti gasi cele mai noi si tari programe de downloadat. Pe YODA ai liber la download Internet Explorer 8