Facebook pierde lunar milioane de utilizatori in Statele Unite, Marea Britanie si alte piete mature, potrivit firmelor de analiza a pietei, in conditiile in care retelele alternative de socializare atrag atentia celor aflati in cautarea unor noi platforme online, relateaza The Guardian, citat de Mediafax.

Analistii anticipeaza ca veniturile Facebook au urcat in primul trimestru cu 36%, dar studiile sugereaza ca expansiunea companiei in Statele Unite, Marea Britanie si alte tari europene mari a atins nivelul maxim.

Cea mai mare retea de socializare la nivel mondial a pierdut in luna martie 6 milioane de vizitatori din SUA, reprezentand o scadere de 4% a numarului acestora, potrivit firmei de analiza SocialBakers. In Marea Britanie, numarul utilizatorilor s-a redus cu 4,5%, respectiv cu 1,4 milioane de persoane.

In ultimele sase luni, Facebook a pierdut aproape 9 milioane de vizitatori în Statele Unite si 2 milioane in Marea Britanie. O tendinta similara se inregistreaza in Canada, Spania, Franta, Germania si Japonia, unde Facebook are printre cei mai multi utilizatori.

Un purtator de cuvant al Facebook a refuzat sa comenteze.