Sportivul Jimmy Thoronka, venit in Marea Britanie in vara pentru jocurile Commonwealth, si-a pierdut toata familia din cauza Ebola si a ajuns pe strada. N-a putut sa se intoarca in Sierra Leone din cauza epidemiei care a lovit aceasta tara si care i-a ucis toata familia.

Dupa luni de zile in care a trait din nimic, omul a fost arestat vineri si va fi judecat pentru incalcarea legilor privind imigratia. Spune ca nu a gasit niciun avion care sa zboare spre Sierra Leone, din cauza epidemiei. Oameni din toate colturile lumii au sarit, insa, in ajutorul lui.

In rucsacul omului se gasea o periuta de dinti, o pereche de pantaloni, un rand de lenjerie, un telefon si un paracetamol.

Zeci de oameni au venit la sectia de politie unde s-a aflat tanarul ca sa-i aduca mancare si haine, si multi altii s-au oferit chiar sa il gazduiasca in locuinta lor. O campanie online a reusit sa stranga 30.000 de dolari in numai 3 zile.

Oamenii nu s-au oprit aici si au scris o petitie pentru oficiul pentru imigrari. Ei spun ca omului trebuie sa i se dea dreptul de a-si reface viata si cariera.

Thoronka spune ca vrea sa fie urmatorul Usain Bolt.