Potrivit site-ului ziarului IlSole24Ore, portalul online international care functiona ilegal a fost depistat in orasul Agropoli (regiunea Campania, sud). Ancheta a inceput de la un denunt al retelei tv Sky Italia impotriva platformei online Futurbox, administrata de o organizatie ucraineana.

Anchetatorii au stabilit ca platforma online Futurbox transmitea ilegal, prin 16 site-uri, programe platite ale retelei de televiziune Sky, in principal cele ale filialelor din Italia, Germania si Marea Britanie. Serverele site-urilor sunt localizate in Ucraina, Romania, Germania si Rusia.

Reteaua vindea decodoare de 135 de euro, fabricate de un institut IT din Ucraina, si carduri cu pretul de 8 euro pe luna pentru vizionarea programelor posturilor retelei de televiziune Sky.

Doua persoane suspectate de implicare in acest caz au fost arestate in Italia, iar ancheta continua in alte sase state europene. Autoritatile incearca sa depisteze clientii care au achizitionat pachete de tip "pay tv" de la platforma online care functiona ilegal.

Platforma Futurbox transmitea programele multora dintre posturile de divertisment, informatii si sport, inclusiv cele in format HD, ale retelelor tv Sky Italia, Sky Germany si Sky UK.