Site-ul Dropbox nu functiona in noaptea de vineri, iar o grupare cu legaturi in Anonymous, 1775 Sec, a revendicat atacul, pe Twitter. Hackerii spuneau ca au initiat un atac DDOS si au furat date in onoarea programatorului si activistului Aaron Swartz, la exact un an de la moartea acestuia.

Hackerii de la 1775 Sec au facut aceste anunturi pe Twitter. Intre timp, cei de la Dropbox sustineau ca fac o actiune "interna si periodica de mentenanta" a site-ului.

Dupa o perioada in care multe publicatii din domeniul tehnologiei au preluat stirea cu atacul DDOS al 1775 Sec la adresa Dropbox, hackerii au recunoscut ca informatia este falsa si ca au dorit sa le joace o farsa jurnalistilor. Stirea aparuse deja pe New York Times, TechCrunch sau The Next Web.

Hackerii sustin la ora actuala ca atacul DDOS este real, insa ca furtul datelor a fost o minciuna.

Ei spun ca ar fi postat informarii de pe un site irlandez spart in 2013 pentru a-si sustine informatiile privind scurgerea de informatii de acum.

Cei de la Dropbox sustin in continuare ca site-ul era picat din motive interne, si nu externe, mai exact din pricina unor probleme interne aparute in timp operatiunii obisnuite de mentenanta.

Pana se va dovedi contrariul, declaratiile celor de la Dropbox sunt mai credibile decat cele ale hackerilor. Baietii de la 1775 Sec, afiliati Anonymous, au mai mintit si cu alte ocazii.