Hackerii grupati in Armata Electronica Siriana au lovit din nou. Au atacat conturile oficiale ale Skype de pe Twitter si Facebook, precum si blogul oficial al serviciul VoIP. Hackerii au vrut sa transmita un mesaj prin aceste canale. Culmea, tinta lor nu a fost Skype ci compania-mama a acestuia, Microsoft.

Mesajul hackerilor a putut fi citit timp de doua ore pe Twitter. “Nu folositi serviciile de e-mail oferite de Microsoft (Hotmail, Outlook). Va monitorizeaza conturile si vand datele personale guvernelor. Vom reveni cu mai multe detalii”, a fost mesajul hackerilor sirieni.

Acesta a primit 8.000 de retweet-uri si inca poate fi vazut pe Twitter, desi cei de la Skype au preluat controlul conturilor oficiale si au sters mesajele de pe Facebook, Twitter si blog. Recent, hackerii de la SEA (Syrian Electronic Army) au mai atacat site-urile Twitter, The New York Times si The Washington Post. Mesajele lor au legatura cu dezvaluirile lui Edward Snowden, referitoare la actiunile de monitorizare si spionaj ale NSA.