Project Chess, cum a fost denumita strategia de ajutare a National Security Agency, a functionat inainte ca Microsoft sa cumpere compania.

Scandalul Prism, dupa numele programului prin care NSA primea datele utilizatorilor Apple, Facebook si Google, scoate la iveala un altul: chiar si Skype, unul dintre liderii comunicarii audio/video online, recunoaste ca a furnizat datele utilizatorilor sai autoritatior americane. Doar o parte dintre cei din conducerea companiei cumparate ulterior de Microsoft aveau informatii despre acest proiect.

Cu doar un an in urma, Skype a refuzat sa comenteze zvonurile conform carora Microsoft ar fi cerut, dupa achizionare, schimbarea softului pentru a permite autoritatilor un acces mai usor la datele utilizatorilor. Conform documentului Prism, Skype a colaborat cu NSA inca din februarie 2011, cu opt luni inainte de a fi preluata de compania fondata de celebrul Bill Gates.

Microsoft a refuzat ca comenteze datele din Project Chess. De altfel, toate companiile implicate in scandalul Prism au dezmintit ca autoritatile americane au avut acces direct la datele utilizatorilor, informatiile fiind oferite doa in cazul unor actiuni legale.

Share articol: