Slovacia solicita Romaniei acordarea de expertiza in domeniile industriei inovatoare, de tipul start-up si high-tech, informeaza un comunicat al Ministerului Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri,

Aceasta solicitare a fost adresata in cadrul unei intalniri ce a avut loc joi, la sediul MEIMMMA, intre ministrul roman de resort, Andrei Gerea, si ministrul Economiei din Republica Slovacia, Vazil Hudak.

Cei doi oficiali au purtat discutii de interes strategic care au privit proiectele mari de infrastructura de alimentare si transport gaze. Este vorba despre proiectele de interes comun din Romania (Danubian Pipeline) si Slovacia (Eastring).

'Cele doua parti au abordat si necesitatea impulsionarii cooperarii economice bilaterale. In acest sens, a fost decisa facilitarea unor intalniri intre oamenii de afaceri din cele doua tari pentru identificarea de oportunitati de cooperare economica. O prima astfel de intalnire este programata in luna noiembrie, in Slovacia. Partea slovaca a solicitat sprijin in acordarea de catre Romania a expertizei in domeniile industriei inovatoare, de tipul start-up si high-tech', se mentioneaza in comunicat.

Valoarea totala a schimburilor comerciale romano - slovace a atins anul trecut 2,22 miliarde de euro, in crestere cu 5,52% fata de aceeasi perioada a anului 2013. La 31 mai 2015, valoarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari a fost de 941,47 milioane de euro, din care export 404,70 milioane de euro si import 536,77 milioane de euro.

Sursa: AgerPres