In urma cu o luna nu mai putin de 250.000 de parole ale utilizatorilor retelei de microblogging Twitter, incidentul fiind cel mai proaspat din istoria delictelor de acest fel, istorie care consemneaza si spargerea conturilor utilizatorilor de PlayStation si LinkedIn. Creatorul de jocuri electronice a trebuit sa plateasca 171 de milioane de dolari, in timp ce reteaua LinkedIn a contabilizat spargerea a peste 6,5 milioane de conturi (informatiile a peste 250.000 fiind publicate pe un forum din Rusia). 

"Schimbarea sistemului de acces in conturile de email sau retele de socializare nu poate fi facuta acum pentru ca ar costa enorm. Ganditi-va doar la parolele biometrice (bazate pe amprenta utilizatorului), tehnologia necesita cheltuieli mai mari decat cele facute de HP, de exemplu, care a lansat laptopul care poate fi accesat pe baza amprentei", a afirmat Rael Jabbour, unul dintre componentii echipei care a lucrat la o alta criptare a accesului pe internet, echipa de la American University din Beirut.

Parerea nu este impartasita de departamentul de securitate al IBM, oamenii companiei au prezis ca biometria va fi folosita in encriptare cel mai tarziu in 2015, dar nu se stie daca se vor folosi amprentele. In timp ce o amprenta se poate repeta odata la un milion, felul in care arata palma unui om este irepetabil.