Nava de croaziera Costa Concordia a esuat vineri in largul insulei italiene Giglio din Marea Mediterana. Tragedia s-a soldat cu sapte victime si peste 20 de persoane disparute din cele peste 4000 care se aflau la bord.

Mai multi pasageri au postat mesaje pe Facebook si Twitter inainte si dupa rasturnarea navei. Rose Metcalf, o tanara britanica in varsta de 22 de ani, a postat un mesaj disperat pe Facebook in timp ce nava se scufunda. Cateva ore mai tarziu, tanara a fost salvata cu un elicopter.

"Numele meu este Rose, este vineri 13 iar eu sunt unul dintre ultimii supravietuitori ce se afla inca la bordul navei ce se scufunda in largul coastelor italiene" a scris tanara pe Facebook. "Rugati-va pentru noi sa fim salvati" a mai adaugat Rose in mesajul postat pe reteaua de socializare. 

Alte mesaje au fost postate pe Facebook de rudele celor disparuti in incercarea de a afla informatii despre acestia. Cativa supravietuitori au postat poze pe Twitter in timp real in momentul operatiunilor de salvare.

Sursa: digitaltrends.com