Spotify a avut, la un moment dat, opțiunea afișării de versuri în aplicație, prin importarea lor de pe MusixMatch, dar colaborarea celor două companii s-a încheiat în 2016. Acum, serviciul de streaming le aduce din nou fanilor bucuria de a avea în față versurile melodiilor preferate, cu ajutorul butonului Lyrics, aflat în ecranul Now Playing.

Mai mult, versurile vor fi sincronizate cu melodia, ca într-un fel de karaoke, iar 26 de state se bucură deja de această funcționalitate: Argentina, Brazilia, Columbia, Chile, Mexic, Peru, Bolivia, Costa Rica, Republica Dominicană, Ecuador, Guatemala, Honduras, India, Nicaragua, Panama, Paraguay, El Salvador, Uruguay, Vietnam, Filipine, Indonezia, Malaysia, Thailanda, Taiwan, Singapore și Hong Kong (versurile sunt disponibile și în Japonia, prin intermediul unui alt partener), informează GSM Arena.

Deocamdată, Spotify nu aduce aceasta funcționalitate în SUA, Canada și Europa, iar motivul cel mai probabil este acela că ar avea nevoie de mai mult timp pentru obținerea licenței de afișare a versurilor în fiecare stat în parte.

În 2018, Spotify a realizat un parteneriat cu Genuis pentru funcția „Behind the lyrics”, ce se concentra mai mult pe comentarii și pe povestea cântecului. De atunci, însă, Genuis a dezvoltat puternic relația cu cei de la Apple, iar vechea funcție afișa mai degrabă fragmente de melodii, așa că upgrade-ul ar putea să fie foarte bine primit pe viitor. 

________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: