Le ia un an sa produca un episod cap-coada, dar au reusit sa lanseze pana acum 12. Iar cel mai nou va fi avea premiera in aceasta toamna, pe Internet.

Totul a inceput in 1997, cand o mana de fani Star Trek, numiti si trekkies, s-au adunat si au inceput sa filmeze continuarea serialului original, cel in care eroi erau Captain Kirk, Spok si McCoy. De atunci, au filmat 12 episoade pe care publicul le poate descarca de pe site-ul proiectului "Star Trek New Voyages: Phase Two".

James Cawley, initiatorul proiectului: ''Au fost descarcate de milioane de ori. Suntem flatati, dar si putin speriati''.

Cu bani din propriile buzunare si din donatii, fanii si-au aranjat un studio in care au creat o replica a decorurilor originale. Fideli serialului si epocii in care a fost facut, se dau peste cap sa filmeze in acelasi stil si sa obtina acelasi efect.

Jeff Barklage, director de imagine: ''Tinem mortis la detalii, vrem sa fie exact ca serialul original. Ne imaginam ca am calatorit in timp: suntem in anii '60 si filmam ca atunci''.

Pentru rolurile principale se angajeaza actori, dar restul distributiei e formata din fani. Toti ceilalti de pe platou sunt voluntari, iar singurul criteriu pentru cei care vor sa se alature echipei e sa fie fani ai serialului.

Andrew Grieb, producator: ''Poate veni oricine, fara niciun fel de cunostinte despre cum se fac filmele. Pana la sfarsitul filmarilor, isi gasesc locul''.

"Star Trek New Voyages: Phase Two" si-a propus sa faca 22 de episoade, asa ca fanii mai au de lucru inca 10 ani de acum inainte.