Vezi comunicatul oficial

Romanii confirma inca o data apetenta pentru tehnologie pe perioada vacantei de vara, indiferent ca se afla la munte, pe litoral sau in orase aglomerate. Concediul ideal este cel in care tehnologia e la indemana, insotita de conexiune la Internet. Moda selfie-urilor, posibilitatea de a posta pe retele sociale oricand, de oriunde, precum si cautarea online a diverselor obiective turistice au facut parte din "meniul tehnologic estival 2015" al romanilor.

Conform ultimului studiu pe care l-am derulat la nivel national , 95% dintre romani au fost conectati cu tehnologia vara aceasta, fie ca au calatorit in tara sau in strainatate.
Peste 70% dintre ei au utilizat tehnologia in vacanta peste doua ore pe zi.
17% au stat tot timpul conectati in concediu.
Tipul de conexiune preferata a fost Wi-Fi (78%), urmata de conexiunea 4G (13%) si de cea 3G (8%).
Doar 1% au preferat sa nu aiba conexiune la Internet in vacanta.

Pentru ce au stat romanii pe Internet in vacanta?
Din studiu reiese ca barbatii au folosit tehnologia in vacanta pentru a cauta: harti (25%), informatii turistice (23%) si muzica (21%).
in schimb, femeile au preferat sa caute: informatii turistice (30%), harti (20%) si aplicatii de editare foto (18%).
85% dintre respondenti si-au ales destinatiile de vacanta facand research pe Internet.
in acest an, 73% dintre romani si-au petrecut vacanta in tara, 25% in Europa si 2% pe alte continente.

Performanta indiferent de situatie

Laptopurile si sistemele 2 in 1 sunt dispozitivele preferate in vacanta pentru 44% dintre romani. Ele sunt urmate de smartphone-uri (38%) si de tablete (9%).

Motivele pentru care dispozitivele 2 in 1 ocupa primul loc in preferintele romanilor sunt: faptul ca pot fi folosite atat ca laptop, cat si ca tableta prin detasarea sau plierea ecranului (71%), ca sunt foarte usoare (14%) si ca se conecteaza rapid la Internet (11%).

Oferind mobilitatea unei tablete si performanta unui PC intr-un singur device, dispozitivele 2 in 1 echipate cu tehnologie Intel au caracteristici unice - ecran tactil, design subtire si usor, mobilitate, portabilitate si autonomie mai mare a bateriei, siguranta, timp mai mic de raspuns.

Laptopurile 2 in 1 au ecran tactil si design convertibil sau detasabil si mai multe modalitati de display: laptop clasic, tableta, carte, cort. Pe piata locala exista o gama larga de sisteme 2 in 1 de la o multitudine de producatori in ofertele retailerilor.

Share articol: