Ultima mutare care l-a ajutat să treacă peste pragul de 100 de miliarde de dolari este lansarea Reels, o funcționalitate Instagram care intră în concurență directă cu TikTok, iar asta prin prisma faptului că acțiunile Facebook au crescut cu 12%.

Chiar dacă, ulterior, valoarea lor s-a echilibrat, gigantul a încheiat săptămâna trecută cu o valoare de piață cu 8% mai mare decât vinerea trecută, depășind estimările S&P cu 2,5% și pe cele ale Dow Jones Industrial Average cu 3,8%. Astfel, Zuckerberg și-a adăugat în conturi 5,3 miliarde în doar o săptămână.

Lansarea Reels a venit într-un moment perfect pentru Facebook, dat fiind contextul internațional în care compania TikTok deținută de chinezii de la ByteDance a devenit ținta directă a lui Donald Trump, care o consideră un atentat la securitatea națională și vrea interzicerea ei.

Totuși, s-ar putea ca Zuckerberg să nu fie singurul miliardar care profită de pe urma scandalului TikTok. Microsoft, unde co-fondatorul și fostul CEO Bill Gates încă mai deține 1,4%, negociază pentru cumpărarea aplicației deținută de ByteDance, având în plan să achiziționeze chiar întregul business global al companiei. Iar dacă tranzacția se dovedește a fi un succes, atunci și averea lui Bill Gates va crește proporțional. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: