Amazon este una dintre companiile pentru care cifra de afaceri a explodat odată cu declanșarea pandemiei COVID-19. Motivul pentru acest lucru este destul de simplu: oamenii au stat în casă și și-au comandat de pe internet toate lucrurile de care au avut nevoie.

Potrivit The Guardian, Amazon a încasat aproximativ 11.000 de dolari pe secundă pentru produse și servicii în ultima perioadă, iar averea lui Jeff Bezos a ajuns la cifra incredibilă de 138 de miliarde de dolari.

Acțiunile Amazon, acolo unde Bezos mai deține 11 procente, au crescut până la valoarea record de 2293 de dolari, ceea ce înseamnă că acum compania este evaluată la 1.14 trilioane de dolari.

Prin comparație, acțiunile Amazon în urmă cu numai o lună costau 1689 dolari.

 

 

Bezos a donat în această perioadă 100 de milioane de dolari către Feeding America, acesta fiind criticat pentru că această sumă reprezintă numai 0.1% din averea sa totală.

Mai mult, compania Amazon s-a aflat în mijlocul unui scandal uriaș în ultima lună, mulți angajați acuzând că nu sunt respectate normele de igienă și protecție cerute de specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății.