La inceputul acestui an, WhatsApp a introdus un nou sistem de criptare a datelor. Acum, compania vrea sa faca si mai sigure conturile utilizatorilor si sa previna orice incercare de acces nepermis.

De aceea, a inceput deja sa testeze autentificarea in doi pasi pentru clientii care folosesc Android si Windows Phone, scrie publicatia Mashable. Astfel, acesti utilizatori pot sa adauge un al doilea pas de logare, daca doresc o mai buna securizare a contului lor.

Versiunile beta pentru Android, v2.16.341 si urmatoarele au noul sistem de "verificare in doi pasi", care poate fi ales de la optiunile de setari ale contului.

Utilizatorii care aleg aceasta optiune de extra-securizare vor fi rugati sa introduca o parola formata din 6 semne si o adresa de email. Apoi, trebuie sa introduca parola pe care o folosesc atunci cand inregistreaza numarul de telefon cu WhatsApp de pe orice alt dispozitiv. Aceasta optiunea este accesibila si in versiunea beta v2.16.280 pentru Windows Phone.

Expertii in securitate cibernetica insista ca un sistem de acest fel, cu autentificare in doi pasi, este esential pentru orice serviciu. Lipsa lui permite accesarea neautorizata mult mai simpla a contului.

WhatsApp testeaza de asemenea si varianta de audio playback pe fundal. Astfel, daca o persoana trimite un fisier audio, acesta va putea fi ascultat in continuare, chiar si dupa ce conversatia cu persoana respectiva este incheiata.