Desi este una dintre cele mai importante surse de stiri de pe internet, organizarea si evidentierea acestora nu era erau unul din punctele forte ale celui mai important serviciu de continut video din lume.

Utilizatorii ajungeau la stirile video de pe YouTube fie prin cautari, fie prin link-urile primite de prietenii care le-au descoperit anterior. Acum, utilizatorii pot intra direct in cautarea noutatilor, intocmai unui site de stiri.

Noua sectiune se numeste Breaking News si este afisata pe pagina principala a site-ului, alaturi de alte sectiuni sau canale la care este abonat utilizatorul.

Google nu a facut vreun anunt oficial cu privire la noua sectiune de stiri, astfel ca nu se cunoaste modul in care functioneaza aceasta – daca selectia continutului se face manual sau pe baza vreunui algoritm.

De altfel, sectiunea Breaking News nu este inca vizibila tuturor utilizatorilor, ceea e inseamna ca implementarea acesteia, ca si in alte cazuri, se face treptat, pe parcursul mai multor saptamani.

Noua sectiune de stiri poate fi vazuta atat in aplicatiile mobile, cat si pe versiunea de desktop a YouTube.

Sursa: News.ro