Events va fi o aplicatie separata, prin care utilizatorii vor fi mereu la curent cu evenimentele care au loc in apropierea lor si vor fi siguri ca nu rateaza niciunul.

Aplicatia va oferi un calendar al evenimentelor la care utilizatorul vrea sa participe si va fi informat despre adunarile la care iau parte prietenii sai online si despre evenimentele organizate de paginile la care le-a dat Like.

Conducerea Facebook a decis sa realizeze aceasta aplicatie separata, vazand succesul de care se bucura evenimentele organizate pe reteaua sociala. Doar anul trecut au fost create 47 de milioane de evenimente publice pe Facebook, iar in fiecare zi peste 35 de milioane de utilizatori se intereseaza de un eveniment public.

Aplicatia Events  va arata utilizatorilor trei categorii diferite: evenimente de care sunt interesti prietenii, evenimente care vor fi organizate de paginile preferate, informatii despre evenimentele la care utilizatorul vrea sa participe.

Pentru recomandarea evenimentelor, aplicatia foloseste filtre precum locatia, ora si subiectele de interes. Lista evenimentelor este prezentata intr-o forma similara clasicului Timeline de pe Facebook.

De asemenea, Events are un calendar care permite programarea evenimentelor si evidenta simpla a acestora, pentru o mai buna organizare.

Desi aplicatia va functiona separat de Facebook, toate actiunile facute pe Events vor putea fi vazute pe reteaua sociala de catre prieteni, chiar daca acestia nu au instalata aplicatia.

Events este deja disponibila in AppStore in Statele Unite si in curand va putea fi descarcata si pentru Android.