Infrastructura care a permis dezvoltarea rețelelor de internet din România a fost mult mai nouă decât în multe alte țări ale lumii, de aceea viteza de download a utilizatorilor din țara noastră este mult mai mare decât în vestul Europei sau în Statele Unite ale Americii.

În același timp, România se afla în anul 2017 pe locul 8 în lume în topul țărilor cu cele mai ieftine servicii de internet pentru consumatori.

Potrivit unui top realizat de Forbes și Statista, un utilizator din România plătea, în medie, anul trecut, 13,47 dolari pentru serviciile de internet în fiecare lună.

Țara cu cel mai ieftin internet din lume este Iran, acolo unde un utilizator trebuie să plătească numai 5,37 dolari pe lună, aceasta fiind urmată de Ucraina și Federația Rusă. Moldova se află pe locul 4, cu servicii de internet care costă, lunar, doar 10,80 dolari.

La popul opus, Burkina Faso este țara cu cele mai mari prețuri pentru servicii de internet. Acolo, un utilizator trebuie să plătească 961,22 dolari pe lună.

Statele Unite ale Americii se află pe locul 114 în acest clasament, cu 66,17 dolari pe lună.