"Her aduce in prim plan o poveste de dragoste neobisnuita, intre un barbat singuratic, care incepe sa aiba sentimente pentru un program digital, care ar trebui sa il ajuta sa isi organizeze ziua. Insa, cand programul are vocea lui Scarlett Johansson, este de inteles de ce barbatul incepe sa fie curios." (Procinema.ro)

Aceasta este o scurta prezentare a filmului 'Her' cu Joaquin Phoenix in rolul principal, un film extrem de bine primit de critici si audienta. Un film care ne prezinta mai multe inovatii si ridica intrebari despre inteligenta artificiala si evoluatia acesteia in viitor.

Ray Kurzweil, cunoscut pentru predictiile sale si care lucreaza la Google din 2012 la procesarea vocala si modul in care masinarile progreseaza, a vorbit despre cat de fezabile sunt tehnologiile prezentate in film si a concluzionat ca ele vor deveni realitate in mai putin de 15 ani.

El a discutat si depsre alte elemente futuriste prezentate in film, precum camerele video de dimensiunea unui ac si multe altele. Totusi, Kuzwell spune ca anumite lucruri prezentate in film nu sunt realiste, in primul rand faptul ca evolutia sistemului de operare (Samantha) nu este corecta.

Kurzwell sustine ca legile acceleratiei din punct de vedere tehnologici duc la o "dublare a capacitatii in fiecare an", in timp ce Samantha pare sa progreseze mult mai rapid.

Pentru a nu strica placerea vederii filmului, nu vom povesti mai multe din concluziile lui Kurzweil, insa concluzia lui e clara: "Nu se va ajugne sa fim noi vs masinariile. Noi ne vom dezvolta propriile capacitati de a ne uni cu creatiile noastre inteligente" spune el.