Utilizatorii Facebook vor putea de acum inainte sa desemneze dintre prietenii lor, dintr-un meniu dedicat, o listă de "contacte de incredere", reprezentand persoane apropiate pe care pot sa le contacteze in afara retelei, prin telefon sau in persoana, potrivit Mediafax.

Fiecare dintre ele va putea in acest caz sa primeasca un cod de securitate. Trei astfel de coduri vor fi necesare pentru accesarea contului. 

"Prin aceste contacte de incredere, nu mai avem nevoie sa ne amintim raspunsul la intrebarea de securitate sau sa intocmim formulare lungi online pentru a ne dovedi identitatile", se afirma într-un comunicat oficial postat pe unul dintre blogurile Facebook.

"Trebuie doar sa iti suni contactele de incredere si sa le spui ca ai nevoie de ajutor pentru a-ti recupera accesul la contul tau", au adăugat reprezentantii companiei Facebook.

Numarul utilizatorilor Facebook a crescut cu 23% in ultimele 12 luni, la 1,11 miliarde, dintre care 68%, sau 751 milioane, accesează serviciile retelei de pe dispozitive mobile, cu 54% mai multi decat la inceputul anului trecut.