Incep inscrierile la festivalul de scurtmetraje organizat de Youtube. Poti intra in cursa la Your Film Festival in perioada2 februarie - 31 martie. Filmele inscrise trebuie sa aiba cel mult 15 minute, potrivit Mediafax.

Din toate scurtmetrajele care vor fi înscrise, reprezentantii companiei Scott Free Productions, infiintata de cineastii Ridley Scott si Tony Scott, vor alege 50 de pelicule semifinaliste.

In etapa urmatoare, YouTube va lansa Your Film Festival, al carui site va permite vizitatorilor sa voteze peliculele preferate. Cele 10 filme finaliste vor ajunge apoi la Festivalul de Film de la Venetia, unde vor fi proiectate, iar Ridley Scott se va afla in juriul care va alege castigatorul.

Marele premiu consta intr-o subvenţie de 500.000 de dolari ce va fi utilizata de regizorul peliculei castigatoare pentru a produce un lungmetraj in colaborare cu Scott Free Productions.

Participantii la Your Film Festival trebuie sa aiba cel putin 18 ani, iar scurtmetrajele lor trebuie sa fi fost distribuite dupa data de 1 ianuarie 2010.

Your Film Festival este o extensie a proiectului "Life in a Day", lansat anul trecut si coprodus de Ridley Scott, in care au fost proiectate filme trimise de utilizatorii site-ului YouTube. 

Sursa: Mediafax