TikTok este o aplicație prin care userii au acces la mai multe clipuri scurte - fie ele amuzante, educative sau informative. În 2020, mai ales în timpul lockdown-ului, platforma a câștigat foarte mulți utilizatori, iar în 2021 compania ne anunță că a atins borna de 1 miliard de utilizatori activi în fiecare lună.

Instagram a atins 1 miliard de utilizatori în vara anului 2018 și s-a străduit să își mențină poziția în topul celor mai populare aplicații din lume. Odată cu apariția TikTok și a formatelor sale video scurte, atât Instagram, cât și YouTube au încercat să își încorporeze formate similare sub forma Instagram Reels și YouTube Shorts.

Platforma cu cel mai mare număr de utilizatori activi lunar rămâne Facebook cu 2,9 miliarde, urmată de YouTube cu 2 miliarde și Instagram cu 1,5 miliarde. Pe patru este acum TikTok, iar în urmă se află Snapchat (500 de milioane de utilizatori), Pinterest (454 de milioane), Reddit (430 de milioane), Spotify (365 de milioane) și Discord (150 de milioane). De aici lipsește Twitter deoarece compania nu-și publică numărul de utilizatori, însă se pare că acesta ar fi în jurul a 200 de milioane de useri. 

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe provplus.ro: