Cei mai priceputi la tehnologie sunt si cei care ignora cel mai des pericolul de a li se fura datele. Asta e pe scurt concluzia unui studiu facut de o companie canadiana de cloud computing. Cei de la Softchoice au intervievat 1.000 de canadieni si americani si le-au studiat obiceiurile de a-si securiza datele.

Cercetatorii i-au impartit pe subiecti in 4 categorii de varsta: 20-29 de ani, 30-49 de ani, 50-65 si peste 65 de ani. Rezultatele obtinute i-au dat insa peste cap.

Peste 36% dintre cei intervievati acceseaza cinci sau mai multe aplicatii bazate pe cloud in fiecare zi, iar 28,5% dintre tineri  isi tin parolele nesecurizate.  Rezultatele obtinute i-au dat peste cap pe cercetatori. Spre deosebire de tineri, doar 10,8% dintre cei cu varsta cuprinsa intre 40-60 de ani nu au grija unde-si tin parolele. Deci, tocmai cei care ar trebui sa fie cei mai familiarizati cu pericolele tehnologiei aleg sa le ignore.

Peste o treime dintre tinerii pana in 30 de ani isi stocheaza parolele in documente nesecurizate. Multi dintre ei nici macar nu-si protejeaza telefonul cu o parola sau un pattern, acceseaza fisiere prin aplicatii din cloud fara sa stie asta si trimit documente de serviciu folosind mailurile personale. Mai grav insa, aproape 5% dintre ei au folosit macar o data parole slabe de genul 123456. Parola ta cat de buna e?

Tu cum iti protejezi datele? Intra pe pagina Yoda de Google+ si spune-ne cum iti alegi de obicei parolele!

Studiul a mai relevat insa un aspect. Cloud-ul redefineste piata muncii si 76% dintre subiectii tineri au declarat ca ar prefera sa lucreze de acasa, in timp ce doar jumatate din cei peste 50 de ani prefera aceasta metoda.