Un nou studiu realizat de Oracle a demonstrat ca angajatii mai tineri sunt mult mai capabili sa gaseasca o modalitate de a accesa informatii si aplicatii de business ale companiilor de pe dispozitivele lor mobile – cu sau fara acordul angajatorilor lor – si in acelasi timp sunt cei mai expusi riscului de a-si pierde dispozitivele sau, mai rau, de a le fi furate.

Angajatii tineri din intreaga lume adopta mobilitatea la locul de munca, dar sunt mult mai expusi riscului de a-si pierde sau ale fi furate dispozitivele mobile, comparativ cu colegii lor mai experimentati.

Studiul Oracle arata ca 71% din angajatii cu varste intre 16 si 24 de ani folosesc dispozitivele mobile personale pentru sarcini de serviciu.

Dintre acestia, 73% dintre acestia recunosc ca au pierdut cel putin un telefon mobil si 52% spun ca li s-a furat cel putin un dispozitiv.

In randul angajatilor cu varste intre 45 si 54 ani, rata de pierdere a dispozitivelor este de 36%, iar pierderea prin furt - de numai 20%

De fapt, se pare ca tinerii de 16-24 de ani gasesc in permanenta modalitati noi si interesante de a pierde sau a deteriora un dispozitiv mobil:

  • 53% au stricat un dispozitiv cand au varsat o bautura peste acesta
  • 51% si-au scapat telefonul mobil in toaleta
  • 49% si-au distrus dispozitivul asezandu-se pe el
  • …iar 44% au pierdut sau au stricat un telefon in modalitati pe care au fost prea jenati sa le recunoasca

Companiile ar trebui sa adopte platformele digitale mobile, dar multe sunt descurajate de ingrijorarile justificate fata de securitatea precara a dispozitivelor mobile:

  • Doar 24% dintre companiile participante la studiu au declarat ca incurajeaza in mod activ mobilitatea fortei de munca
  • 39% considera ca temerile referitoare la securitatea dispozitivelor sunt obstacole majore pentru sefii lor