E doliu in lumea fanilor Star Trek. Au pierdut in urma cu scurt timp unul dintre simbolurile care i-au tinut ani de zile in fata ecranelor. Leonard Nimoy, actorul care l-a interpretat pe Spock, s-a stins astazi din viata, la 83 de ani.

Nimoy fusese internat in aceasta saptamana din cauza unei boli pulmonare cronice, aflata in ultima faza, conform New York Times.  Actorul si-a dezvaluit suferinta abia anul acesta. A marturisit ca s-a imbolnavit din fumatului, in ciuda faptului ca se lasase de 30 de ani. Nimoy era destul de activ si pe retelele de socializare. 

Leonard Nimoy e cel care l-a interpretat pe celebrul Spock, extraterestrul de pe planeta Vulcan, intre 1966-1969 in prima serie Star Trek, produsa de Gene Roddenbery. A aparut ulterior si in episoadele produse de J.J. Abrams. De-a lungul serialului a devenit prieten apropiat cu William Shatner (capitanul James T. Kirk). “Eram ca fratii”, spunea Nimoy. Originalul Spock si-a facut apoi aparitia in “Star Trek: The Animated Series”, in doua din episoadele seriei “Star Trek: The Next Generation”, dar si in primele sase filme Star Trek. De altfel, Nimoy a si regizat doua dintre ele.

Cea mai recenta aparitie a “batranului” Spock a fost in 2013, in filmul “Star Trek: Into Darkness”. Ulterior, Nimoy a facut echipa cu Zachary Quinto, cel care l-a interpretat pe tanarul Spock, intr-o reclama ilara pentru Audi.

 

De-a lungul carierei, Nimoy a primit trei premii Emmy pentru rolul Spock din Star Trek. Pe langa celebra serie, actorul a mai jucat timp de doua sezoane in Misiune:Imposibila, Fringe si a narat jocul Civilization IV.

Poate cel mai cunoscut salut din lumea SF-urilor, salutul vulcanian, a fost cel care l-a facut celebru. “In Spock am ragasit tot ce e mai bun din ambele lumi: am primit acceptul publicului si am reusit sa joc in continuare rolul prin prisma unui personaj de pe Vulcan”, a scris Nimoy in biografia sa.