Trei startupuri romanesti au intrat in finala unui program LAUNCHub, iar daca castiga pot primi o finantare de 30.000 de euro pentru a-si pune pe picioare afacerea.

Dintre cele 221 de startupuri care au aplicat la acest program, doar 16 au intrat in aceasta faza a programului. Selectia finala se va desfasura in perioada 31 ianuarie - 1 februarie la Sofia, in Bulgaria. Dupa o sesiune intensiva de coarching si mentoring, Comitetul LAUNCHub va selecta cateva echipe care vor primi finantare de 30.000 euro in schimbul a 10% din valoarea afacerii lor.

Echipele castigatoare vor fi invitate sa participe in faza urmatoare a programului, pentru a-si dezvolta afacerea. Aceasta se va desfasura tot in Bulgaria, la Sofia, incepand din martie. Practic, sunt cateva saptamani intensive in care startupul se pune pe picioare. Candidatii ajunsi in aceasta faza si au sansa sa castige o finantare de inca pana la 200.000 euro in total.

Una dintre echipele romanesti finaliste, Green Horse Games, este din Bucuresti, si a propus un startup care vrea sa dezvolte comunitatile de gameri. 

Celelalte doua echipe romanesti calificate sunt din Cluj-Napoca. TxtFeedback isi doreste sa ajute afacerile sa comunice mai bine cu clientii, iar Use together se vrea a fi o comunitate online prin intermediul careia oamenii sa poate imprumuta, schimba sau dona obiecte gratuit.

Celelalte echipe intrate in aceasta faza finala provin din Bulgaria, Belgia, Macedonia, Slovenia, Olanda, Columbia, Serbia, Turcia si Croatia.