Iar cum locuința e locul unde îți petreci majoritatea timpului, mai ales în perioada actuală, cu anumite investiții o poți transforma într-o casă smart. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să ai parte de casa visurilor tale cu ajutorul tehnologiei. 

Sisteme de securitate și monitorizare 

Dacă îți dorești o casă inteligentă, atunci cu siguranță vei avea nevoie de sisteme de securitate și monitorizare. Va trebui să îți instalezi camere de supraveghere, atât în interiorul casei, cât și în afara ei. Un sistem de alarmă, cu senzori de mișcare, care să te avertizeze în cazul în care cineva încearcă să intre prin efracție. De asemenea, trebuie să iei în considerare și calamitățile naturale. De aceea, apelează la sisteme anti incendiu și senzori de fum, sisteme anti inundație sau la detectoare de gaze. Apelează și la un videointerfon, pentru a te asigura că oferi accesul în locuința ta doar persoanelor pe care le cunoști. Iar în cazul în care ai copil, acesta va trebui supravegheat, deci un monitor audio pentru bebeluşi este tot ce ai nevoie. 

Obiectele care îți asigură un confort sporit  

Dintr-o casă smart nu ar trebui să lipsească anumite electronice, electrocasnice și aparate de ultimă generație care îți vor asigura confortul de care ai nevoie. De exemplu, înlocuiește aspiratorul clasic cu un model eficient, precum aspiratorul robot, pentru a te scuti de treburile casnice. La fel, folosește o mașină de spălat, pentru a câștiga timp. De asemenea, dacă vrei să economisești spațiu și să ai parte de o experiență unică, la fel ca în sala de cinema, apelează la soundbar, atunci când vrei să urmărești filme și seriale. Astfel, o să te bucuri de o calitate superioară a sunetului. În plus, nu ar trebui să îți lipsească mașina de spălat cu uscător încorporat, lada frigorifică, espressorul, cuptorul cu microunde sau prăjitorul de pâine. 

Iluminat inteligent 

Iluminatul inteligent cu ajutorul becurilor smart îți asigură confort, dar și eficiență, în fiecare cameră a locuinței. Cu o tabletă sau un smartphone poți controla gradul de luminozitate, în timp ce stai, de exemplu, comod pe canapea sau pe fotoliu. Aceste modele de becuri smart te ajută să faci economie la facturi datorită faptului că au un consum redus de energie electrică. În plus, acestea au avantajul că pot fi programate să se aprindă. Ba mai mult, protejează și mediul înconjurător, nivelul de poluare fiind unul redus. 

Sistemul de control 

Totul se controlează din telecomandă. De exemplu, dacă vrei să dai muzica mai tare, poți controla volumul acesteia și dacă te afli în curte. La fel, dacă ai un sistem de automatizare al porților batante, nu mai e nevoie să te dai jos din mașină pentru a le deschide sau închide. În plus, dacă e prea multă lumină în cameră și îți dorești mai multă umbră, poți trage jaluzelele doar cu o apăsare pe un buton. Atât timp cât poți conecta dispozitivele inteligente la rețeaua Wi-Fi, confortul va veni de la sine. 

O casă inteligentă cu siguranță îți va schimba starea de spirit și îți va spori confortul. Zi de zi te vei bucura de ceea ce îți oferă tehnologia, adică relaxare și timp câștigat. E adevărat, va trebui să faci anumite investiții, dar cu siguranță tot efortul financiar pe care îl vei depune va merita. În primul rând, primează siguranța, mai ales dacă ai un copil. De aceea, instalează-ți sisteme de securitate, alarmă și monitorizare. Apoi, în funcție de nevoile tale, îți poți amenaja casa după bunul plac. Tot ce contează e ca atunci când vii acasă, să ai parte de liniște, confort și să devină locul tău preferat în care vrei să îți petreci timpul. 

Sursă foto: pexels.com