Totul a inceput cu mesajul „inviting coworkers”, pe care fondatorul Twitter, Jack Dorsey, l-a postat pe 21 martie 2006, la ora locala 13:02. Astazi, textele mai scurte de 140 de caractere sunt parte din vietile a sute de milioane de utilizatori. Coincidenta a facut ca la cea de-a 5-a aniversare, Twitter sa se mandreasca cu 140 milioane de mesaje trimise zilnic, adica aproximativ un miliard pe saptamana. Ca sa ajunga la primul miliard de texte, serviciul a avut nevoie de 3 ani, 2 luni si 1 zi, potrivit blog-ului oficial.

Twitter a fost fondat în San Francisco si are in prezent 200 de milioane de utilizatori, carora li se alatura in fiecare zi aproape jumatate de milion de persoane. Asta in timp ce valoarea de piata a companiei urca spre 5 miliarde dolari. Mai multe date aici:http://blog.twitter.com/2011/03/numbers.html

Actori, cantareti, politicieni si companii din lumea intreaga folosesc Twitter pentru a se promova. Cei mai multi followeri ii are Ashton Kutcher, 6,5 milioane, urmat de Britney Spears, Ellen DeGeneres, Barack Obama si Lady Gaga.

Twitter a jucat un rol important si in timpul Revolutie din Republica Moldova din aprilie 2009.