Twitter a anuntat ca incepe sa ofere creatorilor de continut video o parte din incasarile din publicitate, intr-o incercare de a concura si mai bine cu YouTube si Facebook in ceea ce priveste numarul de utilizatori si atractivitatea platformei virtuale. In mesajul publicat pe blogul oficial, reprezentantii Twitter au anuntat ca intentioneaza sa extinda programul numit Amplify, care a fost pana recent propus doar unor media selecte, precum Buzzfeed si Time, si care este acum deschis tuturor creatorilor de clipuri video care au astfel ocazia sa-si valorifice continutul incarcat.

Utilizatorii pot alege sa introduca reclame in clipurile lor, acestea fiind difuzate la inceputul productiilor propriu-zise, iar sumele incasate din publicitate urmeaza sa fie impartite intre creatori si reteaua sociala. Twitter nu a oferit informatii cu privire la modalitatea exacta in care se va face acest lucru afirmand doar ca propunerea cu care vine este una dintre cele mai bune din acest sector.

Realizatorii clipurilor video care doresc sa ia parte la acest program nu vor fi obligati sa isi publice creatiile numai pe Twitter.

Twitter se afla sub o presiune din ce in ce mai mare din partea investitorilor de a-si imbunatati atractivitatea si de a-si largi audienta care stagneaza de mai multe trimestre - la finalul lunii iunie, reteaua sociala avea 313 milioane de abonati, cu numai 3 milioane mai mult decat in trimestrul anterior, mai arata sursa citata.