Noul sistem de securitate al Twitter va trimite un mesaj pe telefonul abonatului cu un cod de verificare care trebuie introdus pentru a se putea conecta, plus o parola traditionala. Acest nou sistem de verificare pare sa fie un lucru bun, dar "totul depinde de modul in care Twitter il va dezvolta", a apreciat James Gabberty, profesor de sisteme de informatii la Pace University.

Folosirea unui mijloc de comunicare separat, un telefon in acest caz, este "in general foarte sigur", a mentionat el. Dar este de preferat ca abonamentul telefonului si furnizorul de Internet sa depinda de doua companii diferite, cu "arhitecturi diferite".

Conturile marilor grupuri de presa precum Financial Times, Associated Press sau unul dintre cele ale Agence France-Presse au fost piratate recent. Un mesaj fals a fost publicat la sfarsitul lui aprilie pe contul agentiei AP anuntand un atentat la Casa Alba, care a provocat o reactie puternica la Bursa din New York, chiar daca lucrurile au intrat ulterior in normal.