Un nou studiu arata ca Twitter atrage cei mai mult narcisisti si ca postarile acestora sunt mai frecvente de 10 minute. Reteaua de microblogging este cea mai potrivita pentru cei care doresc sa atraga atentia asupra lor, fie ca este vorba despre mesaje sau "selfies", "autoportrete" facute cu telefonul mobil.

Shaun Davenport, de la High Point University, North Carolina, a declarat pentru publicatia Pacific Standard ca oamenii intre doua varste utilizeaza Facebook pentru a atrage atentia asupra lor, in timp ce tinerii prefera Twitter pentru a se exprima. Reteaua de microblogging este, conform cercetatorului, un "megafon" pentru tanara generatie.

Studiul arata ca "millennials" (cei nascuti intre anii '80 ai secolului trecut si 2010) isi updateaza statusul de Facebook la fel de des precum adolescentii care prefera sa publice fotografii si sa spuna lumii intregi starea lor pe Twitter. De asemenea, se arata ca ambele retele dauneaza utilizatorilor, postarile frecvente tinandu-i pe acestia departe de o viata normala, una in care ar trebui sa-si intalneasca prietenii si nu sa-i "tina la curent" prin postari.