Internetul poate fi o sursa de bani extrem de importanta daca stii de vrei si nu ti-e frica sa-ti pui ideile la incercare. Sunt oameni care si-au incercat norocul si au reusit ca astazi sa se imbogateasca.

Business Insider a strans cateva nume cu varste de pana in 30 de ani care au reusit sa-si transforme tineretea intr-o avere.

Unul dintre ei este Ben Silbermann, un baiat de 29 de ani care a ales sa plece de la Google pentru a incerca sa-si duca propriile idei la finalizare. Asa, alaturi de cativa prieteni, a deschis Pinterest, o afacere care a ajuns la 20 de milioane de unici pe luna si o cifra de afaceri de 1.5 miliarde de dolari.

La 27 de ani, Kevin Systrom este unul dintre cei mai in voga tineri din zona internetului si a aplicatiilor. In 2010, acesta era cofondatorul Instagram alaturi de Mike Krieger, aplicatie pe care a vandut-o pentru 1 miliard de dolari catre Facebook.

Drew Houston are 29 de ani, iar in 2007 a lansat Dropbox, un site de filesharing care a ajuns la o valuare de 4 miliarde de dolari. In ultimul an numai a reusit sa obtina un profit cu 240 milioane de dolari mai mare fata de anul precedent. Aaron Levie, unul dintre competitorii lui Drew in mediul site-urilor de filesharing, a lansat in 2006 Box, un site care a ajuns sa valoreze la 1.3 miliarde de dolari.

Un alt tanar este Brian Chesky de 29 de ani, proprietar al site-ului Airbnb, evaluat la 1.2 miliarde de dolari, avand o crestere de la 120 de milioane in timp record.

La 28 de ani, Mark Zuckerberg este de departe unul dintre cele mai bune exemple in acest top. Facebook a reusit sa genereze 4 miliarde pe an, iar Mark este unul dintre cele mai influente personaje din lumea internetului.

Cand avea 30 de ani, Andrew Mason a primit de la Google o oferta de 6 miliarde de dolari pentru Groupon, dar nu este ultimul exemplu din top. Tot aici a mai ajuns si David Karp care a infiintat la 21 de ani Tumbrl, un site cu 15 miliarde de vizualizari pe luna, evaluat la 1 miliard de dolari.

Ultimul in top este Adam D'Angelo, un fost om de baza de la Facebook, care in prezent conduce Quora, o companie de 400 de milioane de dolari. Zvonurile din piata spun insa ca el ar fi refuzat si oferte de 1 miliard de dolari pentru a vinde Quora.