Sanford Wallace, cunoscut dupa porecla de "Regele Spam-ului", a fost condamnat la 2 ani si jumatate de inchisoare si amendat cu 310.000 de dolari dupa ce a pledat vinovat - el a fost acuzat ca a spart zeci de mii de conturi de Facebook si a trimis peste 27 de milioane de mesaje nesolicitate pe reteaua de socializare.

Arestat in 2011 in Las Vegas, Wallace accesase 500.000 de conturi de Facebook intre 2008 si 2009 si le-a folosit pentru a posta mesaje neautorizate pe wall-ul prietenilor celor carora le sparsese contul.

Postarile pareau sa vina de la prietenii utilizatorilor, insa erau mesaje spam care aveau menirea fie sa incurajeze utilizatorii de Facebook sa-si ofere informatiile personale, fie sa viziteze site-uri care l-ar plati pe Wallace pentru traficul adus. Informatiile personale includeau numele intreg, adresa de mail si parola.

"A folosit un cont fals de Facebook cu numele David Frederix si contul sau legitim Sanford Masterwb Wallace pentru a testa diferite mesaje spam prin care sa evite mecanismul de filtrare al Facebook-ului. Odata ce Wallace a evitat filtrele de spam el a folosit un proces automat pentru a accesa conturile compromise ale utilizatorilor, a obtinut lista de prieteni si a postat mesaje spam la fiecare dintre acestia pe wall" a fost acuzatia la adresa lui Wallace.