O disputa a unei familii pe seama unui iPhone 4 a denerat intr-o problema legala ce include o arestare, proces si un alt posibil proces pentru drepturi civile! Un barbat din Texas a fost declarat nevinovat pentru furt dupa ce i-a confiscat fiicei sale telefonul ca pedeapsa pentru mesajele trimise inadecvate.

Cazul dateaza din septembrie 2013 cand Ronald Jackson a fost pus sub acuzare pentru furt dupa ce i-a luat fiicei sale iPhone-ul. Avocatul lui Jackson, Cameron Gray, a spus ca fiica de 12 ani a clientului sau incerca sa organizeze un atac asupra unui alt minor si de aceea i-a fost confiscat telefonul.

"Clientul meu nu a comis nicio crima. Incerca doar sa fie tata" le-a spus Gray celor de la Mashable. La cateva ore dupa ce Jackson i-a luat telefonul fiicei lui, au aparut politisti la usa lui si i-au cerut sa le dea telefonul, conform raportului politiei. Jackson a refuzat iar situatia a escaladat.

"Nu am vrut ca departamentul de politie sa imi spuna cum sa imi cresc copilul. Nu avea niciun sens pentru mine ca ei au venit si au facut din tantar-armasar. Nu imi venea sa cred ca ar face atata caz pentru un telefon. Nu mi se parea corect" le-a spus Jackson celor de la CBS.

Mama copilului, casatorita acum cu unul dintre ofiterii de politie care a sustinut ca telefonul era al lui, nu a fost de acord cu ce a spus Jackson. Michelle Steppe le-a spus juratilor ca a sunat la politie dupa ce fiicei lui i-a fost luat telefonul pentru ca ea platise pentru el si pentru ca voia sa demonstreze ca "nu poti lua proprietatea cuiva, indiferent daca esti parinte sau nu".

Jackson a continuat sa refuze spunand ca este numele lui pe factura la telefon. La cateva luni distanta, dupa ce Jackson a refuzat o intelegere cu procurorul ce implica returnarea telefonului, oficiul procuraturii din Dallas County a marit acuzatia la infractiune clasa B care in Texas se pedepseste cu amenda de 2.000 de dolari si inchisoare pe 6 luni. Asa ca in aprilie 2015 Jackson a fost arestat in casa lui la ora 2 dimineata si a petrecut o noapte dupa gratii!

Procesul a inceput acum si, dupa 2 zile de deliberari, judecatorul Lisa Green le-a transmis celor din juriu ca verdictul sa fie nevinovat din pricina lipsei de dovezi a procuraturii. Conform spuselor avocatului lui Jackson insa, situatia este departe de a se incheia aici.

Jackson doreste sa faca o plangere pentru incalcarea drepturilor sale civile, spunand ca a fost supus la un tratament ilegal din partea procuraturii si a ofiterilor de politie. Gray spune ca tot procesul a fost rezultatul departamentului de politie care incerca sa rezolve o problema personala cu clientul sau.

Conform spuselor lui Jackson, disputa legala a ruinat si orice posibila relatie cu fiica lui, cea care a depus marturie in cadrul procesului, si cu mama sa. "Trebuie sa ma separ de ele. Nu pot sa mai am vreodata o relatie cu ele" a mai spus Jackson.