Ian Phillips, 44 de ani, a pierdut lupta cu o tumoare la creier care el credea ca a fost cauzata de faptul ca petrecea 6 ore pe telefonul mobil in fiecare zi. Doctorii i-au descoperit tumoarea in 2010 iar Phillips a petrecut ultimii ani din viata facand campanie impotriva radiatiilor din telefoanele mobile.

Sef executiv la departamentul de healthcare de la General Electric, Phillips a ajuns la doctor in 2009 din cauza unor dureri de cap. Doctorii au descoperit ca avea o tumoare "cat o lamaie", scriu cei de la Mirror. A trecut printr-o operatie de urgenta ce a tinut 9 ore insa doctorii l-au avertizat ca tumoarea va reveni.

"Sunt ingrijorat pentru copiii care folosesc telefoanele mobile - ei sunt mai delicati si radiatiile acestor device-uri pot ataca mai usor creierele lor" spunea Ian, cel care prezenta o cercetare a Universitatii Bordeaux care concluziona ca persoanele care folosesc telefonul mai mult de 15 ore pe luna au risc mai mare sa sufere de tumori pe creier.

"Trebuie sa fac cunoscut mesajul ca telefoanele mobile pot fi periculoase. L-am folosit pe al meu prea mult, stiu asta - insa oamenii trebuie sa cunoasca aceste riscuri. As putea salva vieti" mai spunea Ian, cel care a fondat asociatia caritabila Braintrust, fiind sprijinit de jucatorul celor de la Arsenal, Aaaron Ramsey, si starurile din rugby, Jonathan Davies si Rhys Priestland.