Un caz care vorbeste despre libertatea de exprimare pe Facebook incinge spiritele in Statele Unite ale Americii. Un serif local i-a dat afara pe 6 dintre angajatii sai, pe unii dintre acestia pe motiv ca ar fi "impiedicat armonia si eficienta in cadrul biroului", scrie New York Times.

Unul dintre acei angajati a ramas fara loc de munca deoarece a dat click pe butonul Like, pe pagina adversarului politic al serifului.

Angajatii din statul american Virginia au libertate de exprimare pe probleme politice, iar asta inseamna inclusiv sa il sustii pe cel care vrea sa iti inlocuiasca seful.

Judecatorul Raymond Jackson i-a dat, insa, dreptate serifului si a spus ca butonul Like nu-i acelasi lucru cu exprimarea verbala. Cu alte cuvinte, una e libertatea de exprimare, alta e sa apesi un buton.

Specialistii in drept din SUA si-au dat cu parerea pe marginea acestui caz. Profesorul de drept Eugene Volokh de la Universitatea California din Los Angeles a declarat pentru New York Times: "Poate implica doar un click, dar un punct esential al acelui click este de a-i informatii pe altii ce inseamna like-ul tau".

Cel mai probabil, angajatul va face recurs, iar Like-ul de pe Facebook va ajunge in dezbaterea Curtii Supreme.